flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Київський окружний адміністративний суд

Зустріч ОАСК з Київським центром профорієнтації дітей-інвалідів – продовжуємо добрі традиції

25 вересня 2020, 10:48

Сьогодні суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Віталій Амельохін та прессекретар суду Наталія Шкляр відвідали Київський центр профорієнтації дітей-інвалідів. Знайомство із вихованцями цього центру відбулось ще минулого року – тоді для них було організовано екскурсію до ОАСК з нагоди Дня захисту дітей. Цього разу, враховуючи карантинні обмеження, представники суду поспілкувались із адміністрацією центру та передали для вихованців творчі набори, дитячі рюкзаки, необхідне канцелярське приладдя та антисептики.

Голова правління ГО «Київський центр профорієнтації дітей-інвалідів» Марія Мартинюк розповіла, що центр створено ще у 2001 році, а сьогодні на його обліку більше 400 дітей.  «Це діти-інваліди, сироти, напівсироти та діти з малозабезпечених родин. У нас вони займаються з психологом, вивчають англійську мову та освоюють комп’ютер, ліплять, малюють та вишивають. Всі ці заняття ми намагаємось організувати в приміщенні площею близько 100 квадратних метрів, що надзвичайно складно», - зазначила Марія Мартинюк. За її словами, незважаючи на маленьке приміщення, залучені центром фахівці знаходять персональний підхід до кожного відвідувача  та спільно досягають успіхів у розвитку дітей.  

У підсумку суддя Віталій Амельохін розповів про можливість організувати в Окружному адміністративному суді міста Києва пізнавальний захід для дітей вже після зняття карантинних обмежень. Марія Мартинюк подякувала ОАСК за виявлену увагу та корисні подарунки для вихованців.  

 

Пресслужба Окружного адміністративного суду міста Києва