flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Київський окружний адміністративний суд

Позов до Мін’юсту щодо припинення діяльності «Центру протидії корупції»: ОАСК відкрив провадження у справі

26 червня 2020, 11:22

Окружний адміністративний суд міста Києва  просять зобов’язати Міністерство юстиції звернутись до суду щодо припинення діяльності ГО «Центр протидії корупції». ОАСК відкрив провадження у даній адміністративній справі і розглядатиме її у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін. Суд також залучив в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору Громадську організацію "Центр протидії корупції".

Нагадаємо, позивач, просить суд визнати протиправною бездіяльність Міністерства юстиції України щодо не прийняття рішення з приводу не відповідності діяльності ГО «Центр протидії корупції» вимогам Закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та не звертається до суду з позовом про припинення діяльності відповідної громадської організації. Позивач вважає, що інформація, яка оприлюднена у ЗМІ свідчить про те, що «Центр протидії корупції», аналізуючи діяльність дивізії військ СС «Галичина»,  займається пропагандою націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, чим порушує чинне законодавство.

Також, позивач просить ОАСК зобов’язати Мін’юст звернутись з позовом до суду про припинення діяльності ГО «Центр протидії корупції» у порядку передбаченого Законом «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».