flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Київський окружний адміністративний суд

Всеукраїнський тиждень права: судді ОАСК провели для школярів пізнавальні заходи

13 грудня 2019, 15:56

З нагоди Всеукраїнського тижня права Окружним адміністративним судом міста Києва було організовано зустрічі з учнями 7 та 9 класів Голосіївського ліцею №241.

Запрошеним до суду дев’ятикласникам суддя Наталія Добрівська розповіла про необхідні знання та навички для того, щоб стати суддею, про вимоги до судді, його основні завдання та відповідальність, а також поділилась власним досвідом обрання професії. Окрім того, суддя провела з школярами бесіду на тему прав дитини, розповіла про  окремі положення Конвенції ООН про права дитини та відповіла на поставлені запитання. У формі правової вікторини школярі закріпили нові знання та проявили власну кмітливість при виконанні завдань.

Суддя Тетяна Балась відвідала учнів сьомого класу Голосіївського ліцею №241 та разом з ними переглянула мультфільм на правову тематику «Кінь проти хом’яка». В ході дискусії школярі мали змогу висловити власну думку щодо спору та шляхів його вирішення. Тетяна Балась також продемонструвала дітям мантію та нагрудний знак судді, розповіла про символи судової влади.

У підсумку школярі ознайомили суддю із виставкою творчих робіт, організованій у гімназії з нагоди Всеукраїнського тижня права та подякували за цікаву зустріч.