flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Київський окружний адміністративний суд

«112 УКРАЇНА» vs Нацрада: суд ухвалив рішення щодо заяви про забезпечення позову

03 жовтня 2019, 12:08

Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши заяву про забезпечення позову від «112 УКРАЇНА» про зупинення дії рішень Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, ухвалив – відмовити у її задоволенні.  

Розглянувши докази та доводи заявника щодо необхідності вжиття заходів забезпечення позову, суд прийшов до висновку, що не вбачає підстав для задоволення відповідної заяви. Наразі позивачами не надано суду достатніх доказів в обґрунтування заяви та належних доказів наявності очевидної небезпеки заподіяння шкоди їх правам, свободам та інтересам до ухвалення рішення у справі.  

Нагадаємо, до суду надійшла заява про забезпечення позову від п’яти телерадіоорганізацій, які здійснюють мовлення під емблемою «112 УКРАЇНА», у якій вони просили суд зупинити дію рішень Нацради та зобов’язати відповідного провайдера поновити надання позивачам послуг з розповсюдження у цифровому форматі телевізійних програм  у повному обсязі.  

Водночас, суд відкрив провадження у справі щодо визнання протиправними та скасування рішення Нацради щодо відмови у продовженні строку дії ліцензії на мовлення для п’яти телерадіоорганізацій, які здійснюють мовлення під емблемою «112 УКРАЇНА». ОАСК здійснюватиме розгляд даної справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.