flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Київський окружний адміністративний суд

В ОАСК відбулась правова вікторина для школярів

06 вересня 2019, 14:47

«Я знаю!» - таку назву мала правова вікторина для шестикласників, яку вчора було організовано Окружним адміністративним судом міста Києва. Судді Наталія Добрівська та Анатолій Костенко розповіли дітям про завдання органів судової влади, продемонстрували її символи, доступною мовою на зрозумілих прикладах пояснили, які категорії справ розглядаються в Окружному адміністративному суді міста Києва. Окрема увага в ході зустрічі була приділена положенням Конвенції ООН про права дитини.

Це був перший візит школярів до суду, тому вони активно долучались до дискусії, приміряли нагрудний знак судді, ставили багато запитань. Зокрема, їх цікавила необхідна освіта для того, щоб стати суддею, тривалість робочого дня судді, а також вони запитували, чи часто діти є учасниками судових засідань та в яких саме справах.

Друга частина заходу була присвячена веселим конкурсам та творчим завданням, які дозволили в ігровій формі закріпити нові знання. На завершення заходу школярів чекали солодкі пригощення та вільне спілкування із суддями.

 

Пресслужба Окружного адміністратвиного суду міста Києва