flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Київський окружний адміністративний суд

Суд ухвалив витребувати відомості про персональний склад коаліції

06 березня 2019, 12:43

Окружний адміністративний суд міста Києва під час розгляду позову щодо зобов’язання координаторів коаліції внести Прем’єр-міністру пропозицію щодо кандидатури Міністра охорони здоров’я, задовольнив частково клопотання позивача – Андрія Деркача про витребування доказів щодо складу коаліції.

Зокрема, суд ухвалив витребувати у Верховної Ради України,  Апарату Верховної Ради України, коаліції депутатських фракцій у парламенті відомості, станом на 28 лютого 2019 року, із зазначенням прізвищ, імен, по батькові народних депутатів, що входять до складу коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України, яка діє на підставі угоди про коаліцію депутатських фракцій "Європейська Україна" від 27 листопада 2014 року. Відповідну інформацію суд ухвалив витребувати і у координаторів коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України "Європейська Україна" Артура Герасимова та Максима Бурбака.  

Витребувані матеріали або письмові пояснення із зазначенням неможливості надання суду витребуваних доказів повинні бути подані у строк до 12 березня. 14 березня суд продовжить розгляд даної справи.

Як відомо, позивач просить суд, визнати протиправною бездіяльність координаторів коаліції щодо незабезпечення внесення коаліцією депутатських фракцій Прем’єру-міністру України пропозиції щодо кандидатури Міністра охорони здоров’я.  Також позивач  просить зобов’язати Артура Герасимова та Максима Бурбака, як координаторів коаліції забезпечити внесення коаліцією пропозиції прем’єру щодо кандидатури Міністра охорони здоров’я.