flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Київський окружний адміністративний суд

Суддя Валерій Кузьменко розповів студентам-правникам про особливості адміністративного судочинства

02 листопада 2022, 14:36

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Валерій Кузьменко провів онлайн-зустріч зі студентами Ірпінського фахового коледжу економіки та права. Загалом до спілкування долучилось близько 80 студентів 2 та 4 курсу спеціальності «Право».

Насамперед суддя ознайомив слухачів із системою судоустрою України, обговорив з ними особливості кожної з форм судочинства та більш детально зупинився на завданнях адміністративного судочинства. Оскільки студенти ще тільки почали вивчати цю тему, Валерій Кузьменко на конкретних прикладах пояснив різницю між провадженнями у справах різних юрисдикцій. «Коли громадянину необхідно оскаржити рішення, дії чи бездіяльність органів державної влади, він звертається до адміністративного суду. Це можуть бути спори до органів пенсійного фонду, державної податкової служби, управлінь міграційної служби та інших органів. Окружний адміністративний суд міста Києва має виключну підсудність та розглядає адміністративні справи з приводу оскарження нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України, міністерства чи іншого центрального органу виконавчої влади, Національного банку України чи іншого суб’єкта владних повноважень, повноваження якого поширюються на всю територію України», - зазначив суддя.

Валерій Кузьменко коротко розповів про рух позову в суді з моменту його подання заявником, а також про роботу програми «Діловодство спеціалізованого суду».

Студенти активно долучались до обговорення та ставили запитання. Зокрема, їх цікавили кар’єрні можливості у суді, вимоги до посад секретаря судового засідання, помічника судді та безпосередньо судді.  

На завершення учасники домовились продовжити співпрацю в онлайн-форматі, а також, з урахуванням умов воєнного часу, прийти до суду на ознайомчу екскурсію.  

 

Пресслужба Окружного адміністративного суду міста Києва