flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Київський окружний адміністративний суд

До уваги сторін судового процесу!

27 вересня 2022, 10:55

До уваги сторін судового процесу! У зв’язку із військовою агресією та запровадженням на території України воєнного стану значно зменшилися надходження до спеціального фонду державного бюджету та, відповідно, погіршилось фінансування органів судової влади. Така ситуація ставить під загрозу спроможність відправлення правосуддя, оскільки, у судів немає можливості придбавати папір, марки, оплачувати поштові та комунальні послуги тощо.

Рада суддів України у своєму рішенні від 5.08.2022р. рекомендувала вжити низку організаційних заходів, направлених на оптимізацію окремих статей витрат судів при здійсненні судочинства.

Просимо сторін судового процесу з розумінням поставитись до існуючих проблем фінансування судової гілки влади в умовах воєнного стану та користуватись альтернативними способами отримання інформації у справі. Про стан розгляду справи можна дізнатись за допомогою відповідної рубрики на порталі «Судова влада України» - https://court.gov.ua/fair/. При оформленні процесуальних документів для направлення їх до суду необхідно вказувати всі можливі засоби зв’язку для подальшої комунікації з учасниками справи, а для отримання копій судових рішень наручно слід особисто звертатись до суду.

В Окружному адміністративному суді міста Києва працює довідковий канал комунікації +380 (99) 566 05 08 (повідомлення в Telegram та Viber). Також нагадуємо, що вся актуальна інформація щодо роботи суду розміщується на цьому сайті, офіційних сторінках суду у Facebook та Telegram.