flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Київський окружний адміністративний суд

У 2021 році судді ОАСК розглянули на 25% більше справ та матеріалів

04 лютого 2022, 15:07

Відповідно до даних відділу судової статистики у 2021 році до Окружного адміністративного суду міста Києва  надійшло понад 44 тисячі справа та матеріалів. Цей показник значно більший, ніж у попередні два роки, коли складав понад 29 тисяч і 38 тисяч відповідно. Водночас, на 25% збільшився і показник розглянутих суддями ОАСК справ і матеріалів, зокрема, торік він становив понад 37 тисяч.  

Враховуючи, що у 2021 році значно збільшилось надходження до ОАСК, то ти самим зросло і навантаження на суддів: понад 120 справ та матеріалів – це середньомісячний показник на одного суддю.  

Також варто зауважити, що  на 47% збільшилась кількість справ зі спорів щодо реалізації політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та спорів у сфері публічної житлової політики. Збільшення надходжень позовних заяв перш за все пов’язане із внесенням змін до КАСУ щодо їх підсудності окружним, а не місцевим судам.  Окрім цього, з 990 до понад 1200 зросла кількість справ щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони.

Нагадаємо, як ми вже повідомляли раніше, у 2021 році судді Окружного адміністративного суду міста Києва розглянули понад 24 тис. справ і у 75 % з яких суд став на сторону позивачів та задовольнив їх вимоги.