flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Київський окружний адміністративний суд

Ефективність роботи ОАСК у 2021 році: кожні три з чотирьох справ розглянуто на користь позивачів

12 січня 2022, 14:16

 

Протягом 2021 року судді Окружного адміністративного суду міста Києва розглянули понад 24 тис. тис. справ, у 75 % з яких суд став на сторону позивачів та задовольнив їх вимоги.

За інформацією відділу судової статистики, минулого року до суду надійшло понад 44 тис. справ та матеріалів, це більше показників 2020 року на 20%, а 2019 – на 35%. Загалом, минулого року кількість звернень до Окружного адміністративного суду міста Києва стала рекордною за весь час його діяльності з 2007 року.  

При цьому розмір заробітної плати працівників суду, на відміну від зростаючого навантаження,  зменшився. Наприклад, секретар судового засідання у 2021 році в середньому щомісяця отримував на 500 грн. менше, ніж у 2020 р., а помічник судді – на 1 тис. грн менше. Така ситуація стала причиною суттєвого відтоку висококваліфікованих кадрів. Зокрема, протягом 2021 року звільнилось більше 30 працівників апарату суду – секретарів судових засідань, помічників суддів, судових розпорядників, головних спеціалістів.

Окружний адміністративний суд міста Києва неодноразово повідомляв відповідні органи про те, що в таких умовах під загрозу потрапляє можливість суду здійснювати свої функції. Сподіваємось, в поточному році буде врегульовано питання належного рівня заробітної плати працівників суду для недопущення колапсу в системі правосуддя.