flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Київський окружний адміністративний суд

Помічник судді Ольга Капацин провела онлайн-зустріч зі студентами-правниками

18 листопада 2021, 14:36

Сьогодні відбулась онлайн-зустріч помічника судді Ольги Капацин зі студентами Київського національного торгівельно-економічного університету, факультет міжнародної торгівлі і права. Розмова, до якої долучилось майже 50 учасників, була присвячена питанням початку кар’єри у суді та обов’язкам помічника судді.

Ольга розповіла студентам-правникам про власний досвід на посаді помічника судді, звернула увагу на необхідні вміння та навички для роботи на цій посаді. «Знання законодавства, аналітичний склад розуму, стресостійкість, володіння IT-технологіями та вміння спілкуватися з людьми – це лише базовий перелік «skills» в нашій роботі. Відслідковування змін в законодавстві та тенденцій судової практики, контроль за дотриманням строків розгляду справ і вчинення процесуальних дій – це все потребує високої уваги та відповідальності», - зазначила спікер. За її словами, аби справлятися з великими обсягами навантаження, суддя та помічник завжди працюють в тандемі.

Окрему увагу Ольга приділила становленню професії помічника судді в різних країнах та розповіла про появу цієї посади в Україні.

У підсумку студенти подякували спікеру за цікаве спілкування та висловили бажання продовжити традицію подібних зустрічей.

 

Прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва