flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Київський окружний адміністративний суд

Про роботу ОАСК в період карантину

25 жовтня 2021, 16:35

 

З огляду на складну епідеміологічну ситуацію в столиці та підтвердження випадків захворювання на COVID-19 серед працівників Окружного адміністративного суду міста Києва,  нагадуємо сторонам судових процесів та відвідувачам про особливості роботи суду в період карантинних обмежень.

Зокрема, звернутись до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовними заявами, клопотаннями та іншими документами можна за допомогою поштового зв’язку, підсистеми «Електронний суд», електронної пошти суду inbox@adm.ki.court.gov.ua, або залишити документи у скриньці для вхідної кореспонденції в корпусі, що по вул.Петра Болбочана, 8. Суд як і раніше працює за наступним графіком:  з 8.00 до 17.00 з понеділка по четвер, у п’ятницю – з 8.00 до 15.45. Перерва на обід – 12.00 – 12.45.

ОАСК забезпечено передбачену статтею 195 Кодексу адміністративного судочинства України можливість проведення судових засідань в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів учасників судових справ. Завдяки сервісу EASYCON сторони можуть взяти участі у судовому засіданні у режимі відеоконференції дистанційно, не прибуваючи до суду. З правилами та рекомендаціями роботи з EASYCON можна ознайомитись за посиланням -  https://vkz.court.gov.ua.

Крім того, звертаємо увагу, що на сьогодні є чинними Рекомендації ради суддів України щодо встановлення особливого режиму роботи судів України задля убезпечення населення України від поширення гострих респіраторних захворювань та коронавірусу COVID-19, викладені в рішеннях №19 від 17 березня 2020 року та №63 від 30 жовтня 2020 року.

Вказаними рекомендаціями органу суддівського самоврядування унормувано роботу судів на період карантину для забезпеченням безперервного доступу громадян до правосуддя. Так, РСУ рекомендує припинити всі заходи, не пов'язані з процесуальною діяльністю суду та забезпеченням діяльності органів судової влади (круглі столи, семінари, дні відкритих дверей тощо), а також припинити проведення особистого прийому громадян керівництвом суду. Щодо кількості судових засідань, що призначаються для розгляду протягом робочого дня, то їх кількість, за рекомендацією РСУ, необхідно зменшити, а за можливості - здійснювати судовий розгляд справ без участі сторін, у порядку письмового провадження.