flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Київський окружний адміністративний суд

«Ми віддані своїй роботі і наше головне завдання – захищати права тих, хто звертається до суду», - суддя Наталія Добрівська

11 жовтня 2021, 09:43

 

З нагоди Дня юриста судді Окружного адміністративного суду міста Києва зустрілись із студентами факультету міжнародної торгівлі і права Київського національного торгівельно-економічного університету. Судді Кирил Гарник та Наталія Добрівська поговорили з майбутніми правниками про роль адміністративного судочинства в захисті прав громадян, керівник канцелярії суду Оксана Вітюк розповіла студентам про кар’єрні можливості в суді.

«До адміністративного суду громадяни звертаються тоді, коли їх права порушені діями або бездіяльністю органів державної влади чи місцевого самоврядування. Кількість позовів, які надходять до Окружного адміністративного суду міста Києва постійно зростає і за 2020 рік склала близько 38 тис. Це справи, які можуть стосуватися кожного українця – пенсіонера, якому неправильно була нарахована пенсія, державного службовця, якого незаконно звільнили з роботи, чи підприємця, якому податкова служба неправомірно нарахувала штраф», - розповіла суддя Наталія Добрівська.

В ході подальшої бесіди студенти запитували про складнощі в роботі суддів, про кількість справ, які суддя в середньому розглядає за місяць, а також поцікавились, на скільки складно розглядати резонансні позови.  

«Ми віддані своїй роботі і наше головне завдання – захищати права тих, хто звертається до суду незалежно від того, відоме прізвище вказане у полі «позивач» чи не відоме. На жаль, ми звикли працювати в умовах безпідставної критики. Однак, кількість позовів, задоволених суддями ОАСК говорить сама за себе – це близько 70%. Люди йдуть до суду, щоб отримати захист свої прав та інтересів, і отримують його. Це головний стимул у нашій щоденній роботі», - сказала Наталія Добрівська.

У підсумку студенти подякували за цікаву зустріч та висловили бажання продовжити традицію проведення таких заходів.