flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Київський окружний адміністративний суд

Фінансування фонду оплати праці ОАСК: питання досі залишається невирішеним

05 жовтня 2021, 12:31

 

Станом на 5 жовтня 2021 року кошти на оплату праці в Окружному адміністративному суді міста Києва досі відсутні. За інформацією відділу планово-фінансової діяльності та звітності суду, у випадку, якщо ситуація не буде вирішена в найближчі дні, працівники не отримають заробітну плату за першу половину жовтня, що є порушенням норм чинного законодавства у сфері праці.
 

Ми повідомляли раніше, що протягом останнього часу з суду вже звільнилось 13 працівників, серед яких – помічники суддів та секретарі судового засідання. Зазначимо, що відповідно до положень Кодексу адміністративного судочинства України, помічник та секретар є учасниками судового процесу, від яких залежить його підготовка та організаційне забезпечення, а саме – здійснення фіксування судового засідання, проведення судового засідання в режимі відеоконференції, здійснення судових викликів та повідомлень, оформлення судових справ, направлення сторонам копій судових рішень тощо. Це робота, яку, можливо, не видно сторонам судового процесу, однак, у випадку, якщо її не буде кому виконувати, це позначиться на можливості суду  здійснювати судочинство.
 

Окружний адміністративний суд міста Києва вкотре повідомив Державну судову адміністрацію, як розпорядника коштів, про загрозливу ситуацію з фінансуванням. Ми сподіваємось на якнайшвидше врегулювання цього питання для недопущення колапсу в системі правосуддя України.