flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Київський окружний адміністративний суд

75% респондентів високо оцінили якість підготовки суддів до розгляду судової справи

24 вересня 2021, 11:16

 

Ми завершили опрацювання результатів опитування, що проходило з 14 по 21 вересня та дозволило нам з’ясувати важливі моменти в роботі суду. Ми вдячні кожному, хто витратив час та долучився до нашої ініціативи – це мотивуватиме нас шукати нові шляхи усунення недоліків.

 

Повертаючись до результатів опитування, зазначимо, що 40% респондентів поскаржились на не вчасне отримання  повідомлення про розгляд справи. Стільки ж опитаних зазначило, що процесуальні строки розгляду їх справ було порушено.  Разом з тим, ¾ опитаних високо оцінили якість підготовки суддів до розгляду судової прави.

 

У блоці запитань щодо загальних вражень від роботи суду, респондентам пропонувалось із низки аспектів вибрати ті, які негативно впливають на їх ставлення до роботи суду. 42% опитаних вказали на недотримання строків розгляду справи, 30% - невчасність повідомлення сторін про дату судового засідання, майже 20% – ненадання доказів відповідачами по справі. Ми поцікавились у респондентів що, на їх думку, необхідно зробити для покращення роботи суду та отримали наступні результати:  60% вважають, що потрібно підвищити зручність перебування у суді, близько 10% - вважають, що необхідно збільшити кількість працівників суду, 8% - що робота суду покращиться, якщо його ліквідують, а справи передадуть на розгляд до іншого суду.

 

На запитання про вимагання хабаря 97 % респондентів вказали, що не стикались з подібними ситуаціями. Щодо запитання про довіру, то 64% опитаних відповіли, що довіряють суду, а 19% респондентів було складно відповісти на це запитання. 79% не підтримують анонсовану законодавчу ініціативу щодо ліквідації суду, при цьому 13% респондентів про це нічого не відомо.