flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Київський окружний адміністративний суд

Олександр Дубілет просить ОАСК зобов’язати МВС видалити інформацію про його розшук

02 вересня 2021, 15:11

 

Олександр Дубілет звернувся до суду з позовом, де просить зобов’язати МВС видалити про нього інформацію, що розміщена на офіційному веб-сайті Міністерства у вкладці «Розшукові обліки МВС». Наразі суд відкрив провадження в даній адміністративній справі, що розглядатиметься у порядку спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи та проведення судового засідання.

Також ОАСК ухвалив: залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача – Національне антикорупційне бюро України.

Зауважимо, позивач – просить суд визнати протиправними дії МВС в особі Департаменту інформатизації щодо внесення відомостей про його розшук Національним антикорупційним бюро України до персонально-довідкового обліку Єдиної інформаційної системи Міністерства. Водночас, Олександр Дубілет просить зобов’язати відповідача видалити інформацію про нього, що розміщена на офіційному веб-сайті Міністерства у вкладці «Розшукові обліки МВС», розділі «Особи, які переховуються від органів влади».