flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Київський окружний адміністративний суд

Судді ОАСК взяли участь в IX Міжнародному судово-правовому форумі

15 червня 2021, 16:38

 

Сьогодні судді Окружного адміністративного суду міста Києва Руслан Арсірій, Кирило Гарник та Костянтин Кобилянський взяли участь в IX Міжнародному судово-правовому  форумі, робота якого триватиме протягом двох днів. До обговорення заплановано низку актуальних питань, серед яких – судова реформа, незалежність судової влади, дефіцит кадрів, перезавантаження ЄСІТС, перспективи дистанційного правосуддя та багато інших.  

Під час сесії, присвяченої суддівським кадрам, суддя Руслан Арсірій наголосив на тому, що кадровому менеджменту в судові владі необхідно приділяти належну увагу. «На сьогодні дійсно питання кадрового дефіциту постало досить гостро і про нього нарешті стали говорити вголос. Прогалини в питаннях кадрового планування, прогнозування відтоку кадрів та управління плинністю призводять до того, що деякі суди залишаються без суддів, а громадяни – без права на доступ до правосуддя. Наслідки такого підходу та постійних спроб реформування органів судової влади я разом зі своїми колегами відчуваємо не один рік поспіль», -  зазначив суддя.

Руслан Арсірій нагадав про ситуацію, яка спостерігалась у 2016-2017 роках, коли у 70% суддів Окружного адміністративного суду міста Києва закінчився 5-річний термін повноважень. «За цей період в провадженні суду скопились залишки нерозглянутих справ, які разом із щорічним зростанням нових надходжень, створили надмірне навантаження на суддів з повноваженнями та суттєво збільшили тривалість розгляду справ», - сказав суддя.

У підсумку Руслан Арсірій зазначив, що на сьогодні залишається відкритим питання вирішення типових справ, які складають значну частину в загальній кількості позовів до суду, а також питання невиконання судових рішень.