flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Київський окружний адміністративний суд

ВИБОРИ 2020: ОАСК ухвалив рішення за позовом щодо припинення повноважень одного із членів Київської міської територіальної виборчої комісії

16 жовтня 2020, 11:44

 

Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши справу щодо припинення повноважень одного із членів Київської міської територіальної виборчої комісії, вирішив – відмовити позивачу – Київській міській організації політичної партії «Перемога Пальчевського», у задоволенні позову.

Як відомо, у позовній заяві  було зазначено вимогу про визнання дій члена Комісії протиправними та припинити його повноваження у зв'язку порушенням законодавства України про місцеві вибори. Зокрема, позивач зазначав, що під час здійснення своїх повноважень членом Комісії на сторінці у соціальній мережі було опубліковано повідомлення з посиланням на статтю інтернет-видання, що містить дискредитаційні матеріали про одного з кандидатів на посаду мера Києва, що є порушенням положень Виборчого кодексу України.

Розглянувши подані сторонами документи і матеріали, з’ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, суд установив, що  надана позивачем паперова копія електронного доказу, а саме - скрін-шот повідомлення із сторінки в соціальній мережі не може вважатися належним доказом, а відтак такий доказ не береться судом до уваги. Також судом було досліджено процесуальне питання розміщення повідомлення (електронного доказу) за посиланням у соцмережі Facebook, перевірено існування оригіналу такого електронного доказу та закріплення сторінки в соціальній мережі за членом Комісії. Втім під час дослідження посилання за інтернет-адресою, судом встановлено відсутність такої сторінки.  Відповідно судом не встановлено належність цієї сторінки члену Київської міської територіальної виборчої комісії. Тому ОАСК дійшов висновку, що  позов є необґрунтованим та недоведеним належними та достатніми доказами, тому відсутніми є підстави для його задоволення.